Kunstprojecten - K1 Cultmedia

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kunstprojecten

Kunstprojecten
Op maat: Ben je kunstenaar en wil je iets maken met video en/of wil je de faciliteiten gebruiken, heb je video nodig voor een installatie of wil je een video als aanvulling van een tentoonstelling, we denken graag met jou mee
Doorgeven
Doorgeven is een videoinstallatie gemaakt door Wigert Dronkert en Marianna Bouquet voor de kunst manifestatie SchoK (Schoorlse Kunsten) 2012.

Er bestaat een spelletje waarbij een aantal mensen op een rij een zin doorfluistert, gevolgd door het commando 'doorgeven'. Het leuke van het spelletje is dat er vaak iets heel anders uitkomt dan er aan het begin van de rij in ging. Marianna Bouquet en Wigert Dronkert wilden onderzoeken in hoeverre en hoe succesvol verschillende kunstenaars in verschillende disciplines communiceren. Wat 'hoort' een kunstenaar in het werk van een andere kunstenaar, hoe vertaalt hij dat in zijn eigen taal en wat communiceert hij met zijn werk naar een volgende kunstenaar? Kunstenaars in acht disciplines gaven werk aan elkaar door. Dat resulteerde in een videokunstwerk op vier doeken. Waar mogelijk zijn daarbij ook de werken van de kunstenaars te zien.

Disciplines: textiel, muziek, fotografie, toneel, schilderkunst, dichtkunst en multimedia performance (schilderen, dans en video) 
Kunstenaars: Gerda Schimmel, Frank Stolwijk, Jan Doedens, Elly Stolwijk, Cees Munter, Marianne Duif, Hans Langeree, Wies Kavelaar, Theo Olthuis, Ron Moret, Brenden Shultz, Job Cornelissen, Renato Bertolino en Ron Hamers.

Klik hier om de films van Doorgeven te zien.
Klik hier om brief over Doorgeven te downloaden.
The Alchemy of Desire 
The Alchemy of Desire is een multimedia performence gemaakt voor de kunst manifestatie SchoK (Schoorlse Kunsten) 2014.

Vanuit de Grieks-Noorse mythe van “de Drie Nornen” wordt zonder script een multimedia voorstelling samengesteld. Een kleine groep kunstenaars creëert en improviseert en fascinerende samenhang tussen videokunst, geïmproviseerde dans, livemuziek en actionpainting. Spil van de voorstelling is een spinnewiel zoals die voorkomt in de aan grondslag liggende mythe. 

Deelnemers Bastiaan Buissink, muziek; Brenden Shultz, actionpainting en gedicht; Eric Healy, beelden van Brenden; Hiske Boekel, spinnen en zang; Ivonne Carolina Bello Tovar, dans; Jo-Anna Meijer, spinnen en zang; Krista Köster, dans; Marianna Bouquet, video; Ron Hamers, camera; Ruud van Kuipers, licht; Wigert Dronkert, stem.

Kijk hier voor de live performence in de Damtheater te Schoorl
Klik hier voor de beelden die live gemixt en geprojecteerd werden tijdens The Alchemy of Desire


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu